Pàgines

divendres, 23 de setembre del 2016

Roques, plantes i paisatges. Curs 2016-2017

ROQUES, PLANTES I PAISATGES. CURS 2016-2017
Sortides de camp per a descobrir el medi natural de Menorca.
Escoles d'Adults de Menorca.

Horari: Tercer dissabte des d'octubre a abril, de 10 a 14 hores.
Professor responsable: Guiem Orfila Pons. 

Sortides proposades (poden variar eventualment):

1. 15 d'octubre de 2016: La zona litoral. Platja, dunes i litoral de l'est de Tirant. Roques antigues del Primari i modernes del Quaternari. (Trobada: entrada a l'urbanització Platges de Fornells a les 10 h).

2. 19 de novembre de 2016: Roques, duna i platges de Cavalleria, Ferragut i cala Mica. Basses de Lluriac. Primari i Quaternari. (Trobada: aparcament zona esportiva des Mercadal, inici del camí de Tramuntana).

3. 17 de desembre de 2016: Barranc i zona humida d'Algendar des de cala Galdana. Llims del Quaternari i marès del Terciari. (Trobada: aparcament davant l'hotel Cala Galdana, passant el pont a la dreta.).

4. 21 de gener de 2017: Zones humides i boscos des de les salines de la Concepció fins a cala Rotja. Arenisques del Secundari inferior. (Trobada: aparcament zona esportiva i camp de futbol des Mercadal, a l'inici de la carretera que va a Fornells).

5. 18 de febrer de 2017: Pedra gravera juràssica i bosc de Sa Roca. L'Era Secundària mitjana. (Trobada: urbanització de sa Roca, devora el restaurant).

6. 18 de març de 2017: Prat de son Bou per ses Canessies i barranc de Llucalari. Calcàries del Terciari i llims del Quaternari. (Trobada: aparcament de la dreta a l'entrada de la urbanització, després del túnel).

7. 29 d'abril de 2017: La colàrsega d'Addaia i el paisatge rural de Mongofra interior. Llims i arenisques (pedra esmoladora) del Secundari inferior. (Trobada: aparcament de l'escola rural de Tramuntana, poc després del creuer que va a Favàritx).



Recomanacions: dur calçat i roba còmoda, llibreta d'apunts i càmera de fotos. Capell i crema solar protectora.